Volg ons op Social Media voor inspiratie

GASTVRIJ – ONTZORGEN MET LIEFDE

Wij zijn een leuke Utrechtse cateraar, die met passie en plezier samenwerkt met onze opdrachtgevers. Bakx & Meijer bestaat uit een jong en enthousiast team waarbij de Utrechtse nuchterheid aan de orde is. Niets is te gek, wij ontzorgen met liefde onze opdrachtgevers. Met onze creativiteit, ervaring en gastvrijheid denken we graag met je mee en zorgen we samen voor een mooie dag!

DUURZAAM – NET ZO MOOI

Recyclen doen we waar mogelijk, zo gebruiken wij graag disposables, eigentijds en duurzaam. Gemaakt van geperst suikerriet, palmblad of kraftpapier. Eigenlijk net zo mooi als mastiek, maar dan veel beter voor het milieu. Want het is niet alleen 100% afbreekbaar, maar er komen ook geen chemische stoffen vrij bij het maakproces. Verder scheelt het een hoop gewicht en ruimte bij transport (ten opzichte van porselein), wat daardoor ook minder belastend is voor het milieu. En als je dan ook nog bedenkt dat het water verbruik (afwas) en opslag ten opzichte van mastiek heel veel minder zijn. Dan is de keuze, wat ons betreft, snel gemaakt. Indien je toch liever servies inzet kunnen wij dat verzorgen tegen een kleine meerprijs.

Maar ook de look & feel van de foodstands hebben deze duurzame uitstraling.

NO WASTE – GENOEG IS GENOEG!

We staan allemaal voor een grote uitdaging om voedselverspilling terug te dringen. Al het voedsel dat is geteeld, vervoerd, bewerkt en verpakt kost energie, grondstoffen, water en belast daardoor het milieu.

Onze missie is dan ook het terugdringen van de voedselverspilling en het optimaal verwerken van onze voedselresten. Dit realiseren wij door:

• Strakke inkoop,
• Efficiënte inzet van producten,
• Zo goed mogelijk in kaart brengen van de verspilling,
• Creatief verwerken van overgebleven voedselresten.

Tevens zorgt een duidelijke communicatie naar onze opdrachtgevers en diens gasten voor begrip en bewustwording.

LOKAAL – IS ALTIJD GOED!

Net als vele anderen deelt Bakx & Meijer de voorkeur voor lokale producten. Echter is Nederland zo klein dat eigenlijk alles uit eigen land lokaal is. Zo schenken wij bijvoorbeeld geen sinaasappelsap, want tja, die sinaasappels komen natuurlijk niet uit Nederland.

Onze gerechten zijn puur, authentiek en eerlijk en wij koken het liefst met zoveel mogelijk biologische ingrediënten, ingekocht bij leveranciers in de omgeving. Dat scheelt weer transport, dus beter voor het milieu en daarmee ondersteun je ook de lokale ondernemers.

Kortom, soms hoef je niet ver te zoeken voor heerlijke producten. Gewoon in eigen buurt is zoveel lekkers verkrijgbaar!

Naast de “gewone” bitterbal hebben we nu ook de oesterzwam bitterballen van Fungi Factory in ons assortiment. Een lekker en duurzaam alternatief voor de gewone rundvlees bitterbal. De oesterzwam bitterbal is 100% vegetarisch, lokaal geproduceerd op lokaal beschikbaar koffiedik.

Wij schenken aan onze gasten appelsap van het Utrechts Landschap. Heerlijk en puur appelsap, grotendeels gemaakt van appels uit de historische hoogstamboomgaard op Landgoed Oostbroek. Een klein deel van de appels komt van andere landgoederen die Utrechts Landschap in het Kromme Rijngebied beheert. De appels zijn onbespoten en zonder toevoegingen verwerkt tot sap. Lokaler, biologischer en lekkerder kunnen we het niet krijgen.

SOCIAAL – WIN/ WIN!

Wij vinden naast het blij maken van onze gasten, het doen wat we echt leuk vinden, en onze passie voor eten & drinken, ook het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) erg belangrijk. Net als vele andere ondernemers zoeken ook wij oplossingen voor maatschappelijke en sociale uitdagingen in onze stad met daarin een goede balans tussen mens – milieu – winst.

Wij werken daarom bijvoorbeeld graag met jongeren van het MBO Utrecht, om ze ervaring te laten opdoen en kennis te laten maken met de arbeidsmarkt.

Ook gebruiken wij graag producten van bedrijven die de wereld een beetje mooier maken.

Zoals bijvoorbeeld van de Utrechtse Koekfabriek; in de bakkerij werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de koeken zijn ook nog eens heerlijk! Wij komen ook graag bij De Moestuin, een biologische tuinderij. Met de heerlijkste biologische groente, fruit en kruiden. Zij zijn een sociale onderneming en bieden sociale activering en reïntegratie door middel van leer-werktrajecten voor mensen uit de psychiatrie en verslavingszorg.