Streetfood Diner
Streetfood is tegenwoordig niet meer weg te denken op een evenement. Lekker en herkenbaar eten in een ongedwongen en informele sfeer. Kwaliteit, variatie en creativiteit zijn terug te vinden in de bereiding en presentatie van de items.
Bakx & Meijer is dé partner als het gaat om Streetfood. Wij voorzien je gasten van handzame, smaakvolle gerechten die over de hele wereld op straat en festivals worden verkocht. De gerechten worden bereid met verse en zoveel als mogelijk lokale en biologische ingrediënten.
Streetfood Stations
Bakx Burgers
De lekkerste Bakx Burgers zijn hier verkrijgbaar. Op een zacht hamburgerbroodje serveren wij een burger gemaakt van Hollands rund. De burger wordt afgemaakt met kropsla, tomaat, rode ui en truffelmayonaise.
Wist je dat?!
Wij een 50/50 burger serveren? De helft van de burger is van weiderund en de andere helft van tarwe. Je proeft er niks van, maar het heeft wel een positieve invloed op de CO2-reductie. Dat is een win-win toch?!
Ook vegetarische Bakx Burgers
Ook is er een lekkere vegetarische burger verkrijgbaar, gemaakt van noten en champignons.
Happy Hotdog
Op een zacht puntje van de bakker serveren we een gekruid worstje van kalkoen. Als vegetarische variant is er een worstje van de vegetarische slager te verkrijgen. De Happy Hotdog kun je naar wens afmaken met diverse sauzen, gebakken uitjes, augurk en zuurkool.
Pasta di Mama
Italiaanse pasta zoals di Mama die maakt! Verse pasta met keuze uit 2 sauzen. Een saus van gepofte tomaten of een saus van champignon-truffel. Lekker met gegrilde groenten! Om de pasta helemaal af te maken zijn er toppings zoals verse pesto, kaas, rucola en uitgebakken spekjes.
Curry Up! (vegetarisch)
Heerlijke geurende curry waar je direct trek van krijgt! Verse rijst met keuze uit een groene of rode curry gevuld met groenten. De curry is af te toppen met nootjes, koriander en kroepoek.
Flammkuchen
Een lekkere warme, knapperige slice uit de speciale flammkuchen oven. De flammkuchen is rijkelijk belegd met frischkase, Emmenthaler, rode ui en fijngesneden peterselie. Voor de liefhebber is er ook een variant met spekjes.
Saladetuin (vegetarisch)
In de saladetuin staan diverse bakjes en schaaltjes, gevuld met heerlijke items om zelf een gezonde salade samen te stellen. Er zijn diverse soorten sla en toppings zoals komkommer, tomaat, gemarineerde champignons, maïs en nootjes. Tot slot een scheutje dressing en smullen maar!
Pulled Chicken
Overgewaaid vanuit Amerika, maar dan net iets anders. Geen pulled pork, maar pulled chicken. Langzaam gegaarde kip, smaakvol gemarineerd, op een vers afgebakken broodje. Natuurlijk met huisgemaakte koolsalade en chilsaus om het helemaal af te maken!
Aloha!
Poké is een traditioneel gerecht uit Hawaii waar vis of kip en verse groente centraal staat. In onze Poké bowl zit een basis van witte rijst, sojaboontjes, wakame, kikoman en wasabi en is aan te vullen met diverse toppings als kip, zalm en diverse groenten.
Brooklyn Broth
Op iedere straathoek in New York kan je deze sterk getrokken bouillon vinden en hij moet natuurlijk heet worden gedronken! In de variant groente of rund en afgemaakt met verse groenten, knapperige croutons en verse tuinkruiden. Uiteraard met een stuk brood om lekker in te dopen!
Wok & Roll (vegetarisch)
Vers gewokte nasi met knapperige groenten, zo uit de pan. Afgetopt met verse koriander, gekneusde nootjes en kroepoek.
Hupsaté
Heerlijke malse kippendij met zoetzure komkommer en atjar, kroepoek, gebakken uitjes en natuurlijke pindasaus! Dat lust toch iedereen? Als vegetarische variant een gemarineerd, gegrilde groente spies met teriyaki.
Grandma’s Stew
Ook zo’n lekker winters gerecht. Grote pannen met daarin een smaakvolle runderstoof, rijkelijk gevuld met verse groente van het seizoen en aardappel, op smaak gemaakt met verse kruiden en spekjes.
Borrelplank
Allemaal lekkers van Hollandse bodem, diverse hammen, kazen, gegrilde groenten en vers afgebakken stokbrood. Stel bijvoorbeeld een eigen plankje samen van gedroogde ham van het Friese Friberse varken, Utregse kaas, tomaatjes en ossenworst. Alleen nog een lekker wijntje erbij!
Cut the Crêpe
Heerlijke eierpannenkoeken, vers gebakken in de pan, zo op je bord. Naar wens af te maken met toppings als nutella, poedersuiker, kaneelsuiker, jam en stroop.
Hieper de Pieper
Natuurlijk mogen de frietjes niet ontbreken! Kraftbakjes gevuld met goudgele friet in de schil geserveerd met een dot romige (kruiden)mayonaise. Er kan ook worden gekozen voor een variant met aardappelwedges in de schil met grof zeezout.
Fish & Chips
Niet meer weg te denken uit het Engelse straatbeeld. Wij serveren een bakje met krantenpapier gevuld met verse frieten en krokante Noorzeevis. Lekker gekruid en met een dip van remouladesaus.
Pick your Pinchos
Hét bekende Spaanse hapje met de prikker. Vers afgebakken slices brood met toppings zoals tomaten, mozzarella, gemarineerde gamba’s en groentes.
Als de bliksem
Deze winterse kost lust iedereen wel in de koude maanden. Diverse stampotten zoals bijvoorbeeld hete bliksem, boerenkool of hutspot. De stamppot is af te maken met losse toppings als een gesnipperd uitje, uitgebakken spekjes, rookworst, balletje gehakt, jus, piccalilly en zilveruitjes. Tevens serveren wij vegetarische worst voor de liefhebber.
Trick ‘n Treat
Een uitgebreide desserttafel gevuld met diverse zoete lekkernijen passend bij het seizoen. Denk aan huisgemaakte brownies, tiramisu of in de zomers een lekkere Eton Mess met rood fruit.
Festival Style met Foodtrucks
Om het festival gevoel tijdens het streetfood diner nog meer te benadrukken heeft Bakx & Meijer een heuse mini foodtruck line up! Deze ware eyecatchers kunnen als extra worden bijgeboekt. Ook zeer geschikt voor locaties waar de grote foodtrucks niet kunnen komen of bij een beperkt budget.